tiistai 18. syyskuuta 2012

Omena-rahkapiirakka


Töissä sain tämän reseptin käteeni muutama viikko sitten ja tänään vieraita tänne flunssaiselle sairastuvalle odotellessani etsin reseptin laukun pohjalta käsiini. Lopputulos näkyy yllä ja hyvää oli ja ennen kaikkea helppoa ja nopeaa tehdä. Omenoiden sijasta piirakkaan sopisivat mainiosti myös esim. puolukat tai punaherukat.


POHJA

3dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl soodaa
125g sulatettua margariinia

Sekoita ainekset keskenään ja ota n. 1/4 taikinasta sivuun muruseokseksi ripoteltavaksi piirakan päälle. Lisää loppuun taikinaan:

1 kananmuna
3/4dl piimää

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja valmista rahkatäyte.

TÄYTE

1prk maitorahkaa
1 kananmuna
n. 0,5dl sokeria
omenaraastetta (marjoja)

Levitä rahkaseos piirakkavuokaan taikinan päälle. Lisää rahkaseoksen päälle omenaraastetta ja ripottele lopuksi pinnalle aiemmin talteen ottamasi muruseos. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!