maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kinkku-feta pasteijat



Ettei vallan vain kakkuja, on täällä leivottu suolaistakin. Viikon takaiseen synttärikahvipöytään nämä tein. Näihinhän voi täytteeksi laittaa oikeastaan mielikuvituksen mukaan mitä tahansa. Meillä vain mentiin tylsän puoleisesti kinkku-feta linjalla. :) Mutta hyviä olivat.

TAIKINA

1/2 pss perunamuusijauhetta
3dl vettä
n. 5-6dl vehnäjauhoja
75g sulatettua margariinia
1tl leivinjauhetta

TÄYTE

kinkkua
paprikaa
fetaa

Valmista perunamuusi kiehauttamalla vesi kattilassa ja lisäämällä perunamuusijauhe veteen. Anna jäähtyä hetken ja lisää joukkoon muut aineet. Itse laitoin taikinan tässä vaiheessa hetkeksi jääkaappiin, se on helpompi leipoa oltuaan hetken kylmässä. 

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kauli taikina ja leikkaa siitä esim. ympyröitä tai neliöitä. Laita keskelle lusikallinen täytettä ja paina reunat haarukan avulla kiinni niin että pasteijoista tulee joko puoliympyrän tai kolmion muotoisia. Voitele kananmunalla ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!