sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hyvää Runebergin päivää


Täällä yskän ja niistämisen keskellä saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi Runebergin päivän kunniaksi muffinssiversiot Runebergin tortuista. Nämäkin tosin vasta toisella yrittämällä, ensimmäiset kun jostain kumman syystä jämähtivät silikonivuokien reunoihin kiinni. Olisiko lienee leipojassa vikaa... Toinen versio onnistui sitten ihan hyvin ja kyllä nämä tuntuvat perheelle maistuvan. Vaikka tyttären tuomio kuuluikin että eivät ne nyt lainkaan samanlaisia ole kuin mummin tekemät. Hämärän peittoon jäi kummatko olivat parempia. :)

RUNEBERGIN TORTUT

125g margariinia
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,75dl korppujauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1dl kermaa

Päälle vadelmahilloa ja tomusokeri-vesi-sitruunamehukuorrutetta.

Vaahdota margariinia ja sokeri ja lisää joukkoon yksitelle kananmunat hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kerman kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Ai jai, Runebergin tortut vaan on niin hyviä! Täytyy itsekin vielä illalla tehdä ennenkuin alkaa katselemaan vaalivalvojaisia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!