sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Glögi-taatelikakku


Ei siitä mihinkään pääse, jouluisella tunnelmalla jatketaan edelleen kun nyt pitkästä aikaa sain leivottuakin jotain. Näin tämän ohjeen uusimmassa Yhteishyvä-lehdessä ja sieltä sen nappasin kokeiluun. Itse en niin ole kuivakakkujen ystävä, mutta nyt kun tiesin että syöjiä on enemmänkin, ajattelin kokeilla. Ihan hyvä lopputulos, mutta seuraavalla kerralla jättäisin kyllä ohjeessa olevan hasselpähkinärouheen pois.  Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti kuitenkin.

Näpertelin pienen tauon jälkeen muutaman jouluisen koristeenkin kaulintamassasta ja tätä kakkua päätyi koristamaan joulutähti. Jemmassa odottaa koristeeksi pääsyään myös mm. lumihiutaleita. Vielä kun satelisi oikeitakin lumihiutaleita niin että edes maa peittyisi valkoiseksi, mutta ei, tänne tuntuu pesiytyneen vain jatkuva vesisade.

GLÖGI-TAATELIKAKKU

2dl glögiä
250g taateleita
2,5dl fariinisokeria
200g margariinia
3 kananmunaa
100g tummaa suklaata
(80g hasselpähkinärouhetta)
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta

Mittaa glögi, hienonnetut taatelit ja fariinisokeri kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes taatelit soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen vatkaten.  Rouhi suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota 1,5l:n kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alatasolla noin tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!