tiistai 8. marraskuuta 2011

Kinkku-meetvurstipiirakka


Tässä yksi synttärileipomus lisää, sieltä suolaiseselta puolelta. Jotenkin oli leipomis into hukassa ja ajattelin että tällä tavalla pääsen helpommalla, mutta kyllä tästä tuli lopputulokseltaan myös aika herkullista. Näytti maistuvan vieraillekin. Tästä tuli jopa niin hyvää että tätä saattaa löytyä meidän kahvipöydästä toisenkin kerran.

Nyt kun voi todistetusti sanoa saaneensa tänään jotakin aikaiseksi, taidan painua takaisin sohvan nurkkaan sairastamaan tätä flunssaa itseltäni pois. Ajatukset ovat tällä hetkellä kaukana leivonnasta, ennenminkin mielessä pyörivät joululahjat ja niihin liittyen kutominen. Niistä lisää joku toinen päivä. Ehkä jotakin pientä täytyy kehitellä myös isänpäivää ajatellen..

POHJA

1/2prk maitorahkaa
125g margariinia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


TÄYTE

100g meetvurstia
100g kinkkusuikaleita
1,5 paprikaa
emmental raastetta
2 munaa
2,5dl ruokakermaa

Aloita nyppimällä jauhot, joihin lisätty leivinjauhe ja margariini keskenään. Lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina n.28cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. 
Valmista täyte leikkaamalla paprikat ja meetvursti pieniksi palasiksi ja sekoita ne kinkkusuikaleiden kanssa kulhossa. Lisää joukkoon vielä n. 1,5dl emmental raastetta ja levitä täyte pohjan päälle. Itse laitoin tässä vaiheessa täytteen päälle hieman pippuria. Sekoita keskenään kananmunat ja ruokakaerma ja levitä täytteen päälle. 

Paista piirakkkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!