maanantai 3. lokakuuta 2011

Puolukkanäkkäri


Lisää leivontaa puolukasta. Nämä tein viime viikolla kun töissä kahvipöydässä osui silmiini tällainen kiva resepti Koti ja keittiö-lehdestä. Leipää on kyllä tullut vuosien mittaan tehtyä jos jonkinmoista, mutta näkkileipää en ollut ikinä ennen tehnyt. Eihän nämä nyt kaupan näkkäriltä näytä saatikka maistu, mutta se ei liene tarkoituskaan, hyviä olivat silti. Ja yllättävän helppoja tehdä, ei muuta kuin muutkin kokeilemaan!

PUOLUKKANÄKKÄRIT (40kpl)

2dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
1rkl leipäsiirappia
1rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
0,5dl kuivattuja puolukoita
2dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja siirappi. 

Murskaa fenkolinsiemenet ja hienonna puolukat karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhot, hienonnetut puolukat ja murskatut fenkolinsiemenet keskenään ja lisää taikinaan. Alusta kiinteäksi taikinapalloksi.

Leivo taikinasta kapea tanko ja jaa se neljään osaan. Pyöritä paloista ohuet tangot ja jaa ne vielä kymmeneen osaan. Pyörittele niistä palloja.

Peitä taikinapallot kelmulla ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Kauli taikinapalloista jauhotetulla alustalla haluamasi muotisia erittäin ohuita leipiä. Pistele kauttaaltaan haarukalla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 6 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!