torstai 18. elokuuta 2011

Suklaiset porkkanamuffinsit


Tämä resepti meni kokeiluun kirjasta Ruokasuosikit, suklaa. Kirja täynnä toinen toistaan herkullisemmilta näyttäviä leivonnaisia, joissa jokaisessa jossain muodossa käytetty valmistuksessa suklaata. Kirjan ohjeen mukaan tästä piti tulla kakku, mutta laiskuuttani jaoin taikinan muffinssivuokiin, toimi hyvin näinkin. Kuorrutetta tulee ohjeen mukaan aivan liian iso määrä ihan vaan muffinssien kuorruttamiseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan osa kuorrutteesta tuleekin täytteeksi kakun väliin. Älä siis tee niin kuin minä... Puolet kuorrutteesta jäi jäljelle kun en ohjetta lukiessani asiaa sen enempää ajatellut.


POHJA

5 kananmunaa
150g sokeria
150g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
40g kaakaojauhetta
175g porkkanaraastetta
50g saksanpähkinöitä
2rkl öljyä

KUORRUTE/TÄYTE

350g maustamatonta tuorejuustoa
175g tomusokeria
175g sulatettua tummaa suklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita varovaisesti. Lisää porkkanaraaste, murskatut saksanpähkinät ja öljy joukkoon. Voitele kakkuvuoka (halk. 20cm) tai jaa taikina muffinssivuokiin. Paista kakkua 190 asteessa n. 45 minuuttia, muffinsseille riittää n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Kuorruta/täytä muffinssit/kakku ja anna olla hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Itse lisäilin vielä päälle koristeeksi saksanpähkinämurskaa ja sokerimassasta tehtyjä porkkanoita. Hyvää oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!