keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Perunarieskat


Eiliseltä päivältä jäi tähteeksi perunamuusia ja vapaapäivää kun tässä vietetään, mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa aamunsa lämpimällä rieskalla. Näitä on äitini joskus useastikin tehnyt, mutta sitä ohjetta en onnistunut mistään kätköistäni löytämään. Hyviä tuli kuitenkin tällaisellakin ohjeella:

n. 5dl perunasosetta
1 kananmuna
suolaa
2dl maitoa/piimää
2dl jauhoja (vehnä- ,hiivaleipä- tai ohrajauhoja)

Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään. Taikina jää tarkoituksella melko löysäksi. Nostele lusikalla leivinpaperin päälle taikinaa. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja painele varovaisesti pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla. Paista rieskat 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä pintaan.

Ja nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan lämpiminä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!