sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Sitruunamarenkipiiras


Uskomattoman huono kuva, mutta tämä oli niin hyvää, että päätin sen kuitenkin tänne laittaa. Ohjeessa olevassa kuvassa lopputulos oli niin paljon nätimmän näköinen, mutta kaikki ei aina tässä keittiössä onnistu täydellisesti.. Maku oli kuitenkin hyvä. Ohjeen löysin lahjaksi saamastani Ruokasuosikit - jälkiruoat kirjasta.

POHJA

185g vehnäjauhoja
85g margariinia
55g tomusokeria
puolikas munankeltuainen
1,5rkl maitoa


Siivilöi jauhot kulhoon ja nypi joukkoon margariini. Lisää muut ainekset. Painele taikina kokoon jauhotetulla alustalla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

TÄYTE

3rkl maissitärkkelystä
3dl vettä
2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
185g sokeria
2 munaa valkuaiset ja keltuaiset erotettuna


Voitele 20cm:n piirakkavuoka. Kauli taikina n. 5mm paksuiseksi ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Pistele pohja haarukalla ja paista 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen.

Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä. Pane loppu vesi kattilaan. Sekoita siihen sitruunamehu, sitruunankuiri ja veteen liennunt maissitärkkelys. Anna kuumentua kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Keitä hiljaa 2 minuuttia ja jööhdytä sitten hetki. Sekoita joukkoon 5rkl sokerista ja munankeltuaiset ja kaada täyte taikinakuoreen.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jäljelle jäänyt sokeri ja levitä vaahto piiraan päälle. Paista 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!